--------------------------------------

Free Classifieds - Post free classified ads in a variety of categories and get exposure to your product, service, or affiliate link.

Monday, December 31, 2007

Tips Adsense

Salam sejahtera kepada pembaca semua,

Di sini kami ingin menerangkan serba sedikit (tak banyak..hehe) tips adsense kepada pembaca sekalian. Seperti yang kita ketahui, sudah ramai yang telah mendapat keuntungan dari adsense dari hari ke hari sama ada dari berblog, melalui website (niche market) dan bermacam-macam lagi. Untuk maklumat lanjut sila dapatkan ebook "Raja Adsense" ini di sini.
Terdapat juga pelbagai teknik yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan adsense sehingga tidak keterlaluan kami katakan sekarang, duit yang bekerja untuk mereka.

Kami bukanlah pakar dalam adsense, tetapi teknik yang kami gunakan memang benar berkesan dan menjana
wang dari hari ke hari. Yang pertama sekali anda perlulah menumpukan pada High Paying Keyword (share ilmu punya pasal, rahsia dipecahkan..) Antara keyword "mahal" ialah :

  • Tentangl mesothelioma - mesothelioma diagnosis, abdominal mesothelioma,mesothelioma lawyers
  • Tentang insurans - car insurance quotes, auto insurance quotes, car insurance, car insurance quote, life insurance quote
  • Loan & Finance - consolidation, school loan consolidation,college loan consolidation, college consolidation, equity loan, line of credit, mortgage, refinance, eLoan.

dan banyak lagi...

Selepas itu anda perlu bina sebanyak-banyaknya blog dan laman web (at least 53 blog). Anda perlu gabung short artikel + Gambar, atau short artikel + gambar + video, yang penting di sini ialah kandungan artikel anda kerana "content is a king" untuk berjaya dengan adsense. Setiap blog atau laman web anda buat 3 hingga 4 artikel sahaja dah cukup. Tetapi, berhati-hati jangan pakai copy paste sahaja, ubah post article supaya jadi unik.

Untuk menambahkan lagi networking, belajar-belajar lah buka akaun Myspace dan Friendster,
at least 10 akaun berlainan, tumpu pada International (untuk kes ni saya pasti anda semua sudah master...huhu)

Bagi mereka yang mempunyai modal, iklankanlah di PPC (Google) atau YSM (Yahoo) untuk menarik trafik yang banyak ke blog dan laman web anda.

Anda juga boleh mendapatkan ebook "Adsense Taiko" ini di sini untuk menggabungkan kesemua teknik yang dipelajari bagi menambahkan lagi wang di akaun adsense anda. Ebook ini dapat menerangkan dengan lebih terperinci lagi mengenai adsense.

Sekian dahulu setakat ini, diharap anda mencuba tips yang diberikan untuk kesenangan anda,
jumpa lagi.

Thursday, December 27, 2007

E-book Panduan mudah FTP

Salam semua,

Ebook Panduan Mudah FTP masih lagi hangat dipasaran walaupun sudah lama dipasarkan. Ebook ini membolehkan anda mendapat hak lesen menjual semula (Master Resell Rights). Ini bermakna anda mendapat keuntungan 100% dari penjualan semula ebook ini.

Harganya masih reliable dan sesuai untuk newbie memulakan perniagaan internet. Kandungannya pula bukan sahaja tentang panduan FTP malah lebih dari itu. Jadi dapatkan segera..




http://www.caraftpmudah.com

Ini sahaja untuk hari ini, jumpa lagi di lain post.

ps: banyak lagi produk yang belum dipromosikan, x sempat mungkin tahun hadapan



Thursday, December 6, 2007

Claim An "Exclusive" Free Gift - Over $2000 To You

I'd have receive an email from GetResponse a few days ago, and get an offer what they call an "Exclusive" free gift. I don't know what the email purpose to, but the email said(GetResponse) they offer a free gift that could be worth over $2000 to me (and also to u too if u want..hehe)

Look at the email here:

Dear Hery,

At GetResponse, our thirst for sensational new marketing
aids provides the lifeblood for some rare and amazing
offers and unique marketing discoveries.

And what I have to show you now is no exception.

We invite you to put your credit card away and snag
a free gift at our expense...

A gift that will INCREASE your productivity, your sales
and ultimately, save you a heck of a lot of money.

What's more, it GUARANTEES to make your 'net marketing
more fun, efficient and cost-effective *automatically*.

Here's the scoop...

For the past 4 months, GetResponse's own in-house team
of expert programmers have developed a sensational new
automated "marketing expert" that analyses your incoming
traffic (as well as your promotional campaigns) to find
the most profitable source of website visitors.

Using a wide array of easy-to-understand statistics,
our automated profit-building marketing robot will:

* Analyze all of your marketing campaigns... it'll show
which ones are producing the most traffic and profits,
and which ones are just burning holes in your pockets.

* Track your ads *all the way to the sale*! You'll be
able to see, at a glance, exactly how much PROFIT each
marketing campaign has brought you, effortlessly.

* Turn your banners... ezine adverts... search engine
submissions... email announcements... EVERYTHING,
into trackable marketing campaigns to squeeze every
last profit dime from your advertising dollars.

* Save you over 80% of your marketing budget, and
instead, tell you exactly which campaigns you
should plough your resources into simply based
on previous profit-generating statistics.

If you do ANY form of marketing on the Internet
(email promotion, ezines, banners, anything),
then HyperTracker, the exclusive new service from
GetResponse, will save you bags of time, tons of
money, and mounds of effort by doing all the work
for you... and never sleeps or asks for a raise!

It's just like hiring a $75,000 a year marketing
consultant for your website, except it's totally
and utterly FREE for you to try out today (trial)

** HURRY, Claim Your FREE Trial Account Now! **

Ask yourself these three questions...

1. Do you want your website to earn more money?

2. Do you want to save money on advertising costs by
dumping the promotions that aren't producing results?

3. Do you want to automate your marketing efforts at
the lowest possible cost, and ultimately profit more?

Then sign-up for our free no-obligation account
and discover how our superb tracking system will
boost your online profits, save you money in
advertising costs, and automate your marketing
efforts quickly and easily... EXCLUSIVE ACCESS.

Take HyperTracker for a FREE spin at this URL:

>>> http://hypertracker.com/index/Homes <<<

And start increasing your bottom line TODAY!

Sincerely, Simon Grabowski.
CEO of GetResponse.

P.S In a hurry? It'll take you 30 seconds flat to
sign-up for your FREE account.. but hurry, this
is an EXCLUSIVE offer and won't last long!

P.P.S * You'll get full fourteen days to let our
automated super-robot test, tweak and improve
your marketing efforts... I GUARANTEE it'll
make your online business more productive!

http://hypertracker.com/index/Homes
Wow, it's look great..I think we must grab this opportunity...this is one of the marketing strategy

Tuesday, December 4, 2007

Video Percuma penjana Wang!

Salam hormat,

Jangan sangka bahan percuma tidak berkualiti!

Tapi saya akui yang perkara begini memang jarang berlaku... kerana kebanyakan produk percuma yang diedarkan tidak menepati citarasa saya.

Jadi, berikan perhatian kepada apa yang saya ingin kongsi bersama di sini.

"Video Percuma Dot Com" adalah produk terbaru keluaran saudara Zamri Nanyan dan Mohd Sufian.

Sekali lihat, memang saya tidak menyangka yang ianya diberikan tanpa sebarang caj.

11 Video Tutorial... Percuma? Pasti anda pun kurang percaya. Apa yang saya buat seterusnya ialah mendaftar di laman web tersebut, dan anda juga boleh berbuat demikian di:http://videopercuma.com/r/Heri

Wow! Selepas menonton beberapa video tutorial yang diberikan, saya terkejut kerana saya pernah melihat video tutorial sebegini dijual di internet pada harga USD$24.95.

Dan lagi, Video Percuma yang diberikan oleh Zamri Nanyan dan Mohd Sufian adalah di dalam Bahasa Malaysia - sesuatu yang belum pernah dilakukan sebelum ini.

Saya menonton satu per satu video tutorial yang diberikan dan terus terang saya katakan yang video-video ini memang hebat dan mampu menerangkan beberapa perkara yang begitu penting untuk seseorang memulakan perniagaan internet pertama mereka.

Belum sempat rasa teruja saya hilang, saudara Zamri Nanyan memberikan satu lagi kejutan dengan video tutorial istimewa beliau.

Saya tak pasti jika beliau membenarkan saya menceritakan mengenai video istimewa ini di sini, namun saya rasa kurang puas sekiranya saya tidak nyatakannya di sini.

"Video Percuma dot Com" bukan sekadar video percuma yang memberikan ilmu yang berguna kepada anda, tetapi ianya juga satu sistem pemasaran viral yang mampu menjana pendapatan tambahan kepada anda... dan segalanya ada dinyatakan di dalam video istimewa ini.

Jika anda tidak mempunyai laman web sendiri dan mahu menjana pendapatan sebagai affiliate, inilah laman web yang anda cari-cari selama ini.

Cuma ikuti arahan di dalam video istimewa yang disediakan, mulakan promosi dan anda mampu membina pendapatan dari 9 sumber yang disenaraikan.

Inilah yang dikatan multiple streams of income. Hebat, bukan? Baiklah, saya tak dapat cerita dengan lebih lanjut mengenai video istimewa ini kerana anda juga boleh menontonnya sendiri.

Cuma daftar melalui link di bawah dan pastikan anda menonton ke semua video yang disediakan (termasuk video istimewa yang saya nyatakan di atas).

http://videopercuma.com/r/Heri

ikhlas, dari saya..

ps: Pastikan anda tidak terlupa untuk menonton video istimewa yang disediakan, ye!

Sunday, December 2, 2007

Good Marketing System

I know you're busy but I just had to send u this quick tip on how to make more sales. It amazes me on how many people just "don't get it" when it comes to following up with potential customers.

Did u know that it can take up to 7 times contacting someone before they purchase the product - it's true! But again there are growing number of people out there that are trying to make sales without doing something as simple as setting their marketing on auto-pilot.

Thankfully there's an online service that provides anyone with the kind of marketing system they need that can almost guarantee success. And one that I can whole-heartedly recommend!

Getresponse.com is one the most recognized follow-up systems on the Internet, and there's good reason.

Getresponse.com uses some of the fastest and most reliable email servers available. This, combined with more specialized features that any other autoresponder, is it any wonder everyone raves about it?

But.. despite how good Getresponse.com is, it just got better! That's right the new getresponse has just been launched and it has an incredible number of powerfully new features.

Just take a look at what u get with getresponse!
- Personalization of emails
- Unlimited follow-ups
- Complete import & export features
- Send broadcast email to entire list all in one shot
- Attach files to any or all of ur autoresponses
- Track ur leads & responses
- Ur choice of 19 different domains name to send from
- Send HTML-enhanced messages
- Ur own "confirmation" screen
- Selecting broadcasting
- Block unwanted email messages
- Bounce-back management
- Fully activities report via email
- Free, unlimited technical support
- much, much more!!

As u can see, this is way more than ur everyday run-of-the-mill autoresponder system - using any other just doesn't make good business sense!

So what r u waiting for? U owe it to yourself and ur online business to at least take a look at what Getresponse.com can do for you.

Check it out today at http://Getresponse.com/index/Homes

ps: Did u know u can try out Getresponse for free? Click here for detail now!

Materialistik

Seorang peguam yang sangat berjaya memberhentikan Mercedes Benz siri S terbarunya di depan pejabatnya.. ketika dia membuka pintu keretanya.. sebuah lori melintas terlalu dekat menyebabkan terlanggar dan menerbangkan pintu kereta itu sekaligus menghentam bahagian depan Mercedesnya dgn kuat..

Orang ramai segera datang berkerumun dan mereka melihat peguam itu menjerit-jerit dan menangis dengan histeria sambil menunjuk keretanya yang sudah kemek itu.

Beberapa minit setelah dia dapat menguasai emosinya, beberapa orang menggeleng-gelengkan kepala dan memandang hina kepada peguam itu. Seorang dari mereka berkata, "Saya tidak sangka yang sifat matrelialistik engkau sudah keterlaluan dan mata duitan. engkau hanya pentingkan harta dan tidak pentingkan benda lain"

"Kenapa engkau berkata demikian?", tanya si peguam lelaki itu menjawab..

"Tidakkah engkau tahu yang lengan kiri engkau terputus diseret lori tadi?"

"Ya Tuhan!!", jerit si penguamcara tadi dengan kuat..

"Di mana jam tangan Rolex saya?!!"

Sumber dari http://kahkahkah.mnazman.com/

moral: jgn jadi seperti manusia di atas

Monday, November 26, 2007

Panduan Membeli Belah Secara Online

Assalamu'alaikum & salam sejahtera kepada pembaca semua,

Salah seorang rakan usahawan internet kita telah menyediakan satu ebook percuma mengenai Panduan Membeli Belah Secara Online di Malaysia. Panduan ini amat berguna terutama kepada bakal usahawan baru yang ingin berkecimpung dalam perniagaan internet, malah tidak terkecuali saya katakan bagi semua peringkat masyarakat kita di Malaysia (makanya wajib dibaca..hoho).

beli online

Credit to Reezluv untuk design ecover.

Dengan panduan ini anda dapat mengetahui konsep perniagaan internet di Malaysia hari ini. Sebenarnya masih ramai yang belum tahu mengenai perniagaan internet ini, apatah lagi menggunakan perbankan internet seperti Maybank2u, CIMBClicks dan pembayaran menggunakan kad kredit/debit dengan Paypal. Bagaimana semua ini berfungsi?

Bagi mereka yang sudah mendapatkan ebook ini, disarankan untuk menyebarkan kepada bakal pelanggan atau sesiapa sahaja panduan ini secara percuma. Diharap ia dapat menigkatkan lg industri perniagaan internet di Malaysia.

Untuk mendownload klik di sini

Sekian, selamat membaca.

Friday, November 23, 2007

Jana Pendapatan Dengan Ebook Ini

Assalamu'alaikum,

Pembaca sekalian, sejak beberapa hari yang lalu saya telah mendapatkan sebuah ebook terbaru yang bertajuk Panduan Mudah FTP. Melaui ebook ini saya telah mempelajari sesuatu yang boleh dikatakan baru dan mudah difahami bagi sesiapa pun samada newbie malah usahawan internet juga.

Ada yang beranggapan ebook ini seperti biasa sahaja berdasarkan tajuknya just Panduan Mudah FTP, ekspresi pertama pada tajuk @ kulitnya sahaja, tetapi isi kandungannya lebih dari itu..saya juga terkejut sebab di dalamnya terdapat perkara yang lebih penting dari itu.

Didalam panduan mudah FTP ini, anda akan diterangkan dengan ayat-ayat yang mudah difahami apakah itu sebenarnya nama domain, apa itu Hosting, kaitan kedua-duanya dan bagaimana ia berfungsi. Selain itu anda juga dapat mengetahui panduan membeli nama domain dan hosting.

Untuk nama domain, anda akan dapat mengetahui serba sedikit ciri-ciri sebuah naman domain yang baik. Manakala panduan hosting pula anda disenaraikan beberapa perkara penting agar anda tahu pakej hosting yang manakah perlu digunakan untuk keperluan anda sendiri.

Dan yang paling penting di sini ialah, anda boleh jual kembali ebook ini untuk menjana pendapatan anda dan anda simpan 100% keuntungan yang anda dapat. Ebook ini disediakan segala-galanya semudah A-B-C, termasuk pakej laman web yang tak perlu anda edit untuk jual kembali..mudah bukan?

Untuk mengetahui keterangan lanjut sila lawati laman web ebook ini di sini http://www.caraftpmudah.com/




Tuesday, November 20, 2007

Belajar Cara Memuatnaik Laman Web

Pembaca sekalian,

Adakah anda tahu bagaimana sesebuah laman web itu diupload dari komputer anda ke browser (server)? senang cerita macam ni la, anda ingin membina sebuah web site dan setelah siap di bina anda x tahu macam mana nak buat supaya orang ramai(pengguna internet) dapat melihat hasil web site anda tadi di internet...'harap mengerti'.

Di sini saya ingin beritahu andaterdapat carayang anda boleh gunakan untuk memuatnaik laman web anda. Caranya ialah dengan menggunakan perisian FTP yang anda boleh download di laman-laman web tertentu. Perisian ini memang mudah digunakan bagi mereka yang otai @ sifu2 IM, bagi yang baru menjinakkan diri dalam perniagaan internet anda perlu belajar sedikit demi sedikit (macam aku..huhu) bagaimana menggunakan perisian FTP ini.

"Salah satu pengetahuan yang WAJIB anda ketahui di dalam usaha perniagaan Internet atau di dalam melakukan pembinaan laman web ialah penggunaan perisian FTP."

Anda juga mungkin bertanya apa itu Server? dan apa itu Hosting? Banyak lagi yang perlu difahami bagi kita yang baru dengan dunia internet ni, seperti Internet sendiri, HTML dan nama domain.

Namun, segala persoalan anda terjawab apabila anda membeli dan membaca keseluruhan kandungan e-Book terbaru yang dilancarkan oleh seorang usahawan internet iaitu saudara SmartZul. Hasilnya, Panduan Mudah FTP.

Bukan itu sahaja, ebook Panduan Mudah FTP ini didatangkan dengan versi "Master Resale Rights', ini bermakna anda boleh menjual semula dengan keuntungan 100% milik anda.

Di jemput anda semua silalah ke laman web http://www.caraftpmudah.com untuk mendapatkannya dengan harga serendah RM20.00 !!

Monday, November 19, 2007

Membina Blog

Salam,

Blog adalah web jurnal yang mudah untuk diselenggara dan di update. Blog juga adalah satu trend masa kini. Pelbagai pihak, sama ada individu mahupun usahawan internet berlumba-lumba mahu menulis blog. Melalui blog misalnya, usahawan internet dapat mendekati pelanggan dengan lebih mudah. Ini kerana, pelanggan dapat berkomunikasi secara terus dengan penjual (bagi peniaga online). Pemilik blog juga dapat memberi informasi mengenai produk-produk baru dan perkembangan-perkembangan terkini dalam perniagaan anda.

Satu lagi, bagi pemilik blog ia lebih tertumpu sebagai satu alat bagi membina kredibiliti kepada pemilik blog tersebut dalam perniagaan yang dijalankan. (sebagai contoh ini adalah satu blog percuma sy)

Anda boleh mendaftar bagi membina blog secara percuma di (ada byk lg, ni cuma yg famous) :

Thursday, November 15, 2007

Promosi "Produk"

Salam sejahtera kepada semua pembaca,

Di sini terdapat beberapa produk yang tak kurang hebatnya untuk anda membuat penilaian(review) & sekali gus membelinya buat menambah pendapatan anda sebagai internet marketer.


Rahsia Penulis Ebook

"Ketahui Rahsia bagaimana cara membuat RMX,XXX sebulan dengan ebook"

Tahukah anda kebanyakan penulis ebook yang berjaya di Malaysia mempunyai pendapatan empat 4 angka sebulan dari ebook mereka???...klik di sini


Panduan Raja Adsense

"Ketahui Bagaimana Cara Menjana Wang di Internet Tanpa Modal Dengan Laman Web Anda!"

Adakah anda tahu bahawa anda boleh menjana wang yang tidak terhingga dengan hanya membuat laman web percuma walaupun tiada kemahiran dengan Google Adsense?
Dapatkan sekarang!!


The Adsense Taiko

"PROSECUTE Me! I'm Guilty of Raking RM45,663.82 Just Within A Month From Google Adsense..Did It All Using A Controversial Underground Made In Malaysia Only Technique!"

Teknik yang digunakan teramat berbeza sekali dari teknik biasa, baru di Malaysia..nak ketahui selanjutnya sila layari 'di sini..'

Tuesday, November 13, 2007

Promosi Membunuh ?

Salam hormat semua,

Promosi membunuh? tidak, saya cuma ingin berkongsi sedikit cerita mengenai sebuah kedai komputer (computer store) yang menjalankan satu promosi yang ter-amat2 menarik kepada pelanggan2 disekitarnya(dulu mereka ada jgak buat masa mula2 open kedai mereka kt sini). Saya tahu para internet marketer juga telah melakukan perkara yg sama pada produk mereka sebelum ni..

Nak dijadikan cerita, pada bulan lepas saya telah mendapatkan sebuah LCD monitor 17" pada harga yang berpatutan, iaitu cuma RM399.00..pasti anda terkejut <('0')> . Tetapi ia hanya untuk 20 unit sahaja pada hari tersebut, jadi saya & adik keluar rumah awal skit sebab takut terlepas benda alah ni. Apabila sampai je kami kt tempat tu, kami lihat 'pehh' ramai tul umat kt situ, kami keluar x la lambat sgt lebih kurang 8.15pagi tiba kt situ, pastu kami terus masuk queue (bukan potong queue ma). Beberapa min kemudian kami diberi no (macam no giliran) & dapatlah saya no 76 & adik sy 75, dalam hati pun berkata "xda harapan" ,bayangkan LCD tu hanya 20unit, no kami 75&76...

Nasib kami baik aritu (ada luck), apabila tiba giliran kami utk membeli, cuma tggal 3 atau 4 biji je lagi LCD tu. Nk tau kenapa? Pada haritu mereka juga menjual Thumb Drive 2GB(50unit), Inkjet printer (30unit) & juga LCD ni 20 unit, semuanya pada aritu 100unit. Kebanyakan pelanggan di depan kami membeli printer & juga thumb drive, kerana harganya juga menarik, ThumbDrive2GB=RM29.90 & Canon Injket Printer=RM88.00, meleleh air liur korang melihatnye, hehe..

Ini adalah satu teknik pemasaran yang bagus, walaupun harga produk rendah, tetapi habis dijual. Jadi kuranglah stok barangan yang disimpan & produk baru dapat dikeluarkan dengan segera.

p/s: minggu seterusnya mereka menjual LCD19"=RM499, wow!!

Monday, November 12, 2007

Focus On Ethics. Any Guarantees?


Hello, yesterday was a "football night" for me & last night I had a time to watching football, it's for a long time I'm waiting to do that before.. =)

Okay, I'm not touched about football, here is about our ethics on buying & selling (software privacy).
Here's an article for who's want to buy a software product (especially tangible product); Most software packages are covered by "shrink-wrap licenses". The licenses information is visible through the shrink-wrap packaging & the purchaser is supposed to read it before opening. The act of opening the packages signifies the user's acceptance of the terms of the license. Although many packages display the license agreement during installation & require the user to check a box to signify acceptance, by that time it's too late to change your mind.

Most vendors will not accept returns of opened software. These licenses contain language shielding the vendor from all claims other than those arising from physical defects in the CD. Recently, Congress & courts have moved to make these licenses more enforceable & to allow software manufacturers the right to change the terms of the license after purchase.

Read the shrink-wrap license that came with some software that you or your company purchased. What remedies does the license give you if the product doesn't work or if it damages your computer? Now read the warranty from an inexpensive electronic device, say a VCR, DVD player, or TV. What similarities & differences you see?

Software corporations argue that they need the protective terms of the shrink-wrap license to shield them from frivolous lawsuits. Consumer advocates assert that consumers need recourse if the product doesn't work as advertised. How would you balance these competing claims?

Thursday, November 8, 2007

Acquiring Software (2)

Hello to everybody especially to this blog reader,

Today I will continue my post yesterday just a little bit more..

I'll start here; An organization, in contrast to individual users, must take a different approach in acquiring software. Most organizations such as businesses, governments & non-profit agencies have computers & their users need software. Although software publishers' policies vary, several options are usually available. If an organization is going to install the software on individual computers, it might be able to arrange a volume discount for the required number of packages. Alternatively, the organization could purchase a site license, which allows the software to be installed either on all its computers or on a specific number of computers, depending on the license terms. The customer agrees to keep track of who uses the software & takes responsibility for copying & distributing the software & manuals to its own personnel. Incidentally, if you work for a large corporation, check with your employer before you buy a copy of the expensive software you use at the office. Under some license agreements, employees are allowed to use the same software at home.

Organizations with local area networks (LANs) often install a network version of widely used software, such as word processing, on the network 's server computer. Thus the software is available to users connected to the network without the necessity of installing the software on each user's computer. In this case, the license fee may be based on the total number of users on the network or may provide for a maximum number of concurrent users.

Another software movement is gaining in popularity: electronic software distribution. Never mind the trip to the store. You can get freeware, shareware & even commercial software from the internet. One common scenario is to download copyrighted software free from the manufacturer for atrial period. When you use the software, you are encourage to go back online & register (pay with a credit card or etc.) . Unregistered software often disables itself automatically after a given time period, such as 21 days. In the not-so-distant future, users will not need to purchase software, but will be able to download it temporarily from a vendor via the internet for a per-use rental fee.

Application service providers provide an alternative method of delivering applications to businesses via the internet. An application service provider (ASP) is a company that sets up & maintains application software on its own systems & makes the software available to its customers over the internet. By using an ASP for its complex applications, a business can avoid the expenses of installing & maintaining those applications on its own system. According to some estimates, the cost of renting a major enterprise-wide application, such as a human resources package, can be as much as 30% less than the cost of buying, deploying & supporting it in-house.

Wednesday, November 7, 2007

Acquiring Software


Hi to all readers,

For this post I want to share the article & to tell the readers who didn't know about software privacy, for people who know this topic, I just want to refresh back ur mind..

Firstly, sometimes software is free. Software is called freeware if its author chooses to provide it for free to all (eg. www.oswd.org ,there is a lot of free web design template). However, freeware is copyrighted; that is the author retains legal ownership & may place restrictions on its use. Software that is not copyrighted is called public domain software & may be used, or even altered, without restriction. Software developed by universities & research institutions using governments is usually in the public domain.

Open-source software is a variation of freeware. A freeware program is normally distributed in a machine-readable format that is unreadable by humans. You can use it, but even if you know how to write programs, you can't make changes to it. The developers of open-source software, however, make the source code available, which means that programmers can examine the source code, bugs are found quickly & improvements made. More & more commercial-quality software is being made available under the open-source concept, especially software designed to run under the Linux operating system.

Shareware is a category of software that is often confused with freeware. Like freeware, it is freely distributed, but only for trial period. The understanding is that if you like it enough to continue using it, you will pay a nominal fee to register it with the author, Many authors add incentives such as free documentation, support and/or updates to encourage people to register.

The software that people use most often is packaged software, sometimes called commercial software, such as word-processing or spreadsheet software. This type of software is usually copyrighted & cost more than shareware. You must not copy commercial software without permission from the manufacturer. In fact, software manufacturers often complain of software piracy, the making of illegal copies of commercial software. Microsoft & other manufacturers pursue violators to the full extent of the law.

What is the best way to purchase commercial software? The small retail software store has all but disappeared because the price of software has declined too much to provide an acceptable profit margin. So software has moved to the warehouse stores & mail-order houses, each with thousands of software titles. College students have another option; their college bookstore. To encourage students to become familiar with their products, many software publishers make their most popular products available through college bookstores at deep discounts.

Continued next post..

p/s : we must know where is legal & illegal, think carefully

Tuesday, November 6, 2007

Saya Mahu Jadi Usahawan Jutawan!




Menjadi usahawan jutawan
"alang-alang jadi usahawan, biar jadi usahawan jutawan!" - Irfan Khairi

Untuk mereka yang ingin mengetahui rahsia adsense klik di bawah
- Raja Adsense
- Adsense Taiko

Untuk rujukan anda sila klik link di bawah :

>> Usahawan Jutawan
>> Minda Jutawan

Why is the Internet so important?

Hello to all readers

This morning I want write some of the Internet basic as simple as I can, cause this topic is everybody know about it & I just want to remember for myself & to all new young baby..(huhu)

The internet is powerful, it's pervasive, & it's still evolving. You can reach more information from your computer desktop than is contained in most libraries. Increasingly, the internet is like television-it's everywhere & it's always on. And, like TV, the ready access to the internet afforded by personal computers, internet appliances, shopping mall kiosks, palm-tops, & mobile phones is already changing our lives & our lifestyles.
Maybe the most exciting thing about the internet is that it is always changing. Of course, the technology we use to get to the Net improves at an amazing pace, but perhaps more dramatic is the incidence of new cultural, legal & ethical issues posed by the quick, cheap & unchecked exchange of ideas across traditional boundaries. Issues of intellectual property, free speech, individual rights, contracts, liability, morality & taste abound on the net. (I'd like to download for all free software, etc cause no money, hehe )
When you use the net, you enjoy, you learn, & you confront new, technology-driven variants of age-old problems. What could be more exciting than that?

Why should I use the Internet?
The one answer that applies to everyone is that you don't dare risk being left behind. Futurist predict that networking of some kind will be as necessary to work & to living as technologies such as the answer to this question depends on you. Are you curious? Would you like to connect with people around the world? Would you like an amazing library at your fingertips? Would you like the convenience of finding out about almost anything current--political events, the weather, the score of your favorite team's game, the verdict of a court case--by typing at the keyboard? Do you plan to travel abroad in the near future? (and you can add more of your dream & your interest idea, hobby, cooking recipe, and bla..bla..bla...)

Is this going to cost money?
Maybe. Free Internet access is common in schools & libraries & other government organizations.(government staff like it..) Your employer may offer free access. If you want to hook up from your own personal computer (like me), the required software is probably free, but you will have to pay some sort of monthly charge to the company providing the physical connection. (I disappointed cause my internet downloading is toooo slow, you got what you pay)

Lastly, the Internet is about technology, but it's also about people & ideas. As you learn more about how things are on the Net, ask yourself, "Is this how things should be?"

p/s : sometimes I think how can they do that? design the chipset & processor of the computer, give job to a computer like robotics...

Monday, November 5, 2007

Bolasepak Tempatan

Apa khabar & salam perkenalan kepada semua pembaca blog zairy-WeBlog Here. Hari ini kami ingin mengingatkan kita semua (refresh your memory..kata omputeh) tentang kedatangan musim baru bolasepak Liga Malaysia, bagi yang terlupa atau buat-buat lupa jenguk-jenguk lah sekejap bolasepak kita. Kalau bukan kita yang menyokong bolasepak tempatan, siapa lagi 'tak gitu'. Bagi mereka yang tak berminat @ kurang minat (x ada selera kata org Arab) tak mengapa, mungkin tahap bolasepak tempatan belum mencapai citarasa footballers-footballers, kickers-kickers & sama waktu dgnnya, tapi jagn tak ambik tahu langsung sudah le yek..ape ke he nyer kate org parit.

Yang teman nk bagitau ni dengar cite FAM (klau x kenal gak ngan menatang ni x tahu le teman) menjanjikan mutu bolasepak yang boleh dikatakan tinggi, mungkin disebabkan persatuan ini sudah berubah wajah, darah baru la katakan. Ini suatu perkara yang baik & molek untuk didengar, tambahan skuad bawah 23thn kebangsaan juga ura-ura dikatakan tidak akan bermain untuk liga M untuk menjaga kualiti pemain kebangsaan (dengar cite le). Ini sudah dikira bagus sebab kualiti pemain dalam Liga M belum mencapai tahap yang dikehendaki sebenarnya. Kalau bebudak ni main dalam Liga M mungkin prestasi mereka jatuh bukan nak menyindir pemain LigaM tapi nak bagi mereka cabaran (challenge) untuk memajukan diri.

Baiklah bagi peminat-peminat pasukan negeri & kelab datanglah ke stadium berdekatan anda, ramai-ramai lagi happening..

p/s : Nak tunggu pasukan kebangsaan bawak balik emas Sukan Sea, klu x berjaya tamatlah riwayat football fan in M'sia

Introduction

For years Mike McDowell refused to buy a personal computer.The 38-year-old McDowell, owner of a 1,200 acre farm in Wisconsin, told his disappointed children that they would just have to use the computer at school. The family simply could not justify the expense of a computer in the home. "If I buy a new tractor," he noted, "I can make the farm more profitable. But a computer? I just can't see it."

He can now. Mr. McDowell took a look at the new price tags. As personal computer prices ducked below $1,000, they attracted a whole new audience of home users. In fact, more than half of new computers are purchased by first time buyers. In addition, computers are continuing their winning ways: Almost 80% of computer buyers are "satisfied" or "very satisfied" with their computers.

Mr. McDowell ticks off the uses his family has found for the computer. He took a class at his local community college & learned to use spreadsheets, a kind of rows-and-columns report, to plan his crop planting & rotations. He uses the computer to send for weather & crop reports fro agencies of the federal government. His wife favors e-mail, which lets her use the computer to send messages back& forth to her sisters in Duluth & Sioux Falls. His teenage daughte, who wrote her high school reports using a word processor, saved her summer job earnings to buy a laptop computer to take with her to college. Mr. McDowell now counts himself in the "very satisfied" category.

Thats it for today, see ya next post.

Jana Pendapatan Sampingan Anda!